Arkeologisk twitterkonferens!

Den 28 april genomförs världens första arkeologiska twitterkonferens, Public Archaeology Twitter Conference!

Bakom konferensen står Dr Lorna-Jane Richardson, brittisk forskare med examen i flera ämnen, bland dem arkeologi. Hon är forskare i digital sociologi vid DIGSUM vid Umeå Universitet, ett tvärvetenskapligt forskningscentrum med fokus på hur digital teknik och internet påverkar samhället. Dr Richardson vill med konferensen blanda sitt arkeologiska intresse med sin forskning. Målet är både att ha roligt och att sprida nya forskningsrön inom det arkeologiska fältet.

Konferensen är öppen för alla, följ taggen #PATC så får du alla inlägg som görs. Dr Richarson verkar ha fått god respons från arkeologer världen över och över 50 papers kommer presenteras. Varje grupp har 15 minuter på sig, och får använda max 12 twitterinlägg. Presentationerna är utspridda över 14 timmar för att täcka in flera tidszoner. Presentationerna är också indelade i olika teman!

Dr Richardson är öppen med att detta är ett experiment, och att det kommer finnas en hel del barnsjukdomar med konceptet.

Det ska bli kul att se om twitter håller för en konferens med diskussioner och presentationer, fungerar det öppnar det för fler att följa med i forskningen. Jag ser med stort intresse ram emot att följa konferensen den 28 april!

Läs mer om konferensen på projektets hemsida; https://archaeologicalaudiences.wordpress.com/

Facebooktwitterlinkedin