Ingas kalendarium – hitta din kulturella föreläsning

#IngaHornPåHjälmen har fått ett kalendarium för föreläsningar! Ingas Kalendarium listar föreläsningar på ett stort antal museer och kulturella institutioner runt om i landet. Tanken är att det ska vara enkelt att hitta en föreläsning att gå på, och att den som är intresserad inte ska behöva leta runt på olika sidor för att hitta något som intresserar.

Besökarna vinner, de kan snabbt och lätt hitta en intressant föreläsning, men jag tror att även arrangörerna vinner på detta, ju fler som ser vilka föreläsningar som finns, och det är många, desto lättare är det att nå ut och locka folk.

Jag är övertygad om att det är många som gärna vill gå på en föreläsning, men som glömmer bort att museerna faktiskt har annat än visningar och utställningar. Många museer och institutioner har fantastiska föreläsningsserier, men har svårt att nå ut till en större publik. Jag hoppas att Ingas Kalendarium kan vara en hjälp för både besökare och arrangörer!

Tanken är att kalendariet ska presentera föreläsningar utifrån datum och inte i första hand utifrån arrangör. På så sätt kan mindre institutioner också synas. Fokus ligger också på föreläsningarna och inte på arrangörerna. Den som hittar en intressant föreläsning kan också enkelt uppmärksamma den via Facebook, Twitter och LinkedIn, och därigenom sprida intresset vidare till andra!

Facebooktwitterlinkedin